Разследване и събиране на доказателства е започнало в Международния наказателен съд в

...
Разследване и събиране на доказателства е започнало в Международния наказателен съд в
Коментари Харесай

Съдът в Хага разследва военни престъпления на Русия спрямо Украйна

Разследване и събиране на доказателства е почнало в Международния наказателен съд в Хага във връзка с вероятни военни закононарушения, осъществени от Русия в Украйна, заяви основният прокурор към съда Карим Хан, съобщи ДПА.

Прокурорът заяви, че следствието е почнало по претенции от 39 страни, в това число Германия, Англия и Грузия, съобщи Нова тв.

В понеделник Карим Хан разгласи желанието си да отвори следствие, като съобщи, че " има достоверна основа да се счита, че е допустимо в Украйна да са били осъществени както военни закононарушения, по този начин и закононарушения против човечеството ".

Съдът към този момент е разследвал проблеми, свързани с потушаването на проевропейските митинги в Киев през 2013-2014 година, както и с съветската окупация на Крим и Източна Украйна през 2014 година

Украйна не е страна по Римския статут на Международния углавен съд, само че е приела юрисдикцията на съда във връзка с военни закононарушения и закононарушения против човечеството на нейна територия. Русия не признава юрисдикцията на съда.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР